Організація взаємодії органів поліції та громадських організацій щодо протидії наркозлочинності - Striltsiv, O.; Poliakh, A. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Запропоновано механізм співпраці органів поліції з громадськими організаціями з метою протидії наркозлочинності. Визначено його складові, серед яких: підписання відповідних угод між органами поліції та громадськими організаціями; визначення з обох сторін відповідальних за координацію та співробітництво; підвищення рівня професійної підготовки сторін із питань взаємодії; налагодження механізму перенаправлення; залучення поліцейськими та громадськими організаціями наркозалежних до послуг із профілактики, діагностування та лікування; розроблення зворотного зв’язку. Доведено, що впровадження цього механізму надасть можливість не лише знизити рівень наркозлочинності в районі (місті) внаслідок залучення значної кількості наркозалежних до профілактичних програм, а й поліпшити стан епідеміологічної обстановки.