Взаємозв’язки семіотики права та космології: онтологічний статус права - Pavlyshyn, O. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто систему міждисциплінарних зв’язків семіотики права як галузі знань із комплексом філософських, юридичних та інших соціогуманітарних дисциплін. Визначено зв’язки семіотики права з космологією в контексті варіантів вирішення основних онтологічних і гносеологічних питань упродовж історії розвитку людства. Схарактеризовано значення семіотичного підходу для розгляду онтологічного статусу права як ключової проблеми філософії права та юриспруденції на сучасному етапі їхнього розвитку.