Правосвідомість як визначальний компонент механізму реалізації кримінальної відповідальності - Drahan, I. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано сутність і функції правосвідомості в межах реалізації кримінальної відповідальності. Доведено, що реалізація кримінальної відповідальності на всіх стадіях кримінального процесу тісно пов’язана з професійною правовою свідомістю посадових осіб правоохоронних органів та індивідуальною правосвідомістю учасників кримінально-правових відносин. Досліджено зв’язок рівня правової свідомості й ефективності механізму реалізації кримінальної відповідальності.