Становлення та розвиток механізму державного регулювання діяльності небанківських фінансових установ в Україні - Takhtai, O. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено становлення та розвиток державного регулювання діяльності небанківських фінансових установ в Україні. Проаналізовано запровадження системи належного адміністративно-правового регулювання діяльності небанківських фінансових установ. Доведено, що їх функціонування є вагомим чинником регулювання й розвитку економіки та сприяє процесу трансформації заощаджень в інвестиції та кредити, задоволенню потреб розвитку ринкової економіки, економічному зростанню.