Головні тенденції еволюції віктимології як розділу кримінології та науки про жертву злочину - Dzhuzha, O.; Cherniavskyi, S. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто основні концепції формування сучасної теорії кримінологічної віктимології. Здійснено історичний аналіз зародження віктимології як науки про жертву злочину, розділу кримінології та самостійної дисципліни. Виокремлено напрями тематики віктимологічних досліджень.