Урахування пом’якшуючих обставин під час призначення покарання - КvashaO.; Babanli, R. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено наукові підходи до розв’язання проблеми врахування пом’якшуючих обставин під час призначення покарання. Наведено аргументи щодо недоцільності вирішення цього питання шляхом запровадження системи балів, які визначають «ціну» кожної з таких обставин. Зроблено висновок про те, що напрямом поліпшення стану призначення покарання, зокрема врахування обставин, котрі пом’якшують покарання, є пристосування практики судового прецеденту до потреб вітчизняної судової системи.