Етнічна злочинність в Україні - Sevruk, V. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Обґрунтовано, що на сучасному етапі розвитку Україна зазнає значних перетворень: змінюється структура економічних відносин, формуються нові суб’єкти власності та політичної діяльності, трансформуються базові цінності, змінюються життєвий устрій і традиції. Доведено, що цей динамізм зумовлює загострення проблем зростання етнічної злочинності в інших сферах життя українського суспільства. Показано, що етнічні відносини становлять групу найскладніших проблем, які впливають на стан злочинності в країнах. Розглянуто деякі підходи до визначення поняття етнічної злочинності, а також здійснено аналіз злочинів, що вчиняються організованими групами та злочинними організаціями, сформованими на етнічній основі.