Організаційно-оперативні заходи державного центру УНР з підготовки всеукраїнського повстання 1921 року: сучасна вітчизняна історіографія - Shcherbatyuk, V. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено стан дослідження в сучасній вітчизняній історіографії організаційних та оперативних заходів Державного центру УНР, спрямованих на підготовку в УСРР Всеукраїнського збройного повстання 1921 р. Шляхом аналізу новітніх вітчизняних досліджень та документів архівів розкрито чинники, що негативно вплинули на результативність зазначених заходів під час організації повстання.