Ідеї солідаризму в концепції побудови громадянського суспільства в Україні - Shevchenko, O. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Обґрунтовано основну ідею стосовно того, що реальне зміцнення громадянського суспільства є необхідною умовою для розвитку духу трансформації, який передбачає професійну відповідальність, стійкий баланс свободи і рівності, солідаризму (комуналізму) та індивідуалізму, налагоджений діалог культур. Доведено, що людині необхідно усвідомити та зрозуміти, що навколо неї є інші люди, від яких вона залежить сама, і які залежать від неї.