Актуальні проблеми державного контролю за дотриманням прав і свобод особи у сфері кримінального судочинства - Makarenko, N. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто актуальні проблеми здійснення державного контролю у сфері кримінального судочинства, яскравим прикладом якого є судовий контроль за забезпеченням прав і свобод особи. На підставі здійсненого аналізу встановлено соціально-правову природу судового контролю.