ТЕНДЕНЦІЇ ПРОЯВУ ТЕРОРИЗМУ: АНАЛІЗ СУЧАСНОГО СТАНУ, ШЛЯХІВ ПРОФІЛАКТИКИ Й ПОПЕРЕДЖЕННЯ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ - BаrаshYe.; SаmоsоnоkA. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано сучасний рівень тероризму на території України в контексті глобалізації та радикальних релігійних течій. Висвітлено методи профілактики й подолання цієї загрози. Описано різні підходи до визначення терміна «тероризм». Окреслено вплив на розвиток тероризму глобалізаційних процесів та радикалізації, певних груп населення. Досліджено динаміку Глобального індексу тероризму в Україні протягом останніх чотирьох років.