МАРГІНАЛІЗАЦІЯ СУСПІЛЬСТВА ЯК КРИМІНОГЕННИЙ ФАКТОР - Tymoshenko, V. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано сутність і причини маргіналізації суспільства. Обґрунтовано, що цей феномен є проявом кризового стану соціуму. Схарактеризовано специфічний тип особистості маргінала. Акцентовано на поведінці людини в маргінальній ситуації та звʼязку маргіналізації суспільства зі злочинністю.