ПРОЦЕСУАЛЬНІ ТА КВАЛІФІКАЦІЙНІ ВИМОГИ ДО ПРАВОСУБ’ЄКТНОСТІ СПЕЦІАЛІСТА-МЕДИКА ТА СУДОВОГО ЕКСПЕРТА, ЯКІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ - Kovalevska, Ye. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Проаналізовано кримінальне процесуальне законодавство та низку відомчих нормативно-правових актів, що регламентують участь спеціаліста-медика й судово-медичного експерта в кримінальному провадженні. Досліджено процесуальне становище, права й обов’язки суб’єктів, що володіють спеціальними медичними знаннями. Висвітлено аспекти кваліфікаційних вимог, яким вони мають відповідати. Акцентовано на змінах, що відбулися в означеній сфері після прийняття чинного Кримінального процесуального кодексу України. Виявлено недоліки правового регулювання зазначеної проблеми. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення норм вітчизняного законодавства, які регламентують цю діяльність.