Глобальні завдання ООН у сфері гендерної рівності - Kaminska, N.; Romanova, N. (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ)
Обґрунтовано думку, що гендерна нерівність глибоко вкоренилася в сучасному суспільстві. Констатовано важливість заходів щодо підтримки миру та безпеки в межах національних, регіональних і міжнародних інститутів, механізмів запобігання, регулювання та вирішення конфліктів. Досліджено роль ООН, її органів і міжнародно-правових актів у цій сфері. Запропоновано висновки та рекомендації стосовно їх імплементації в національне законодавство.