Первинний огляд місця злочину: функції та обов’язки патрульних - Ya. Heikillia; P. Karlsson; P. Varzhos (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Проаналізовано та обґрунтовано необхідність надання патрульним поліцейським повноважень щодо проведення первинного огляду місця злочину та застосування базових техніко-криміналістичних методів. Зазначено, що реконструкція та моделювання обставин злочину відіграє визначальну роль для розслідування. Аргументовано доцільність розширення компетенції патрульних, які першими прибувають на місце злочину. Акцентовано на підвищенні ресурсоефективності такого підходу в межах реформування окремих правоохоронних структур.