Забезпечення публічної безпеки і порядку як завдання національної поліції України - A. Kryshchenko (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено нормативно-правову регламентацію діяльності Національної поліції у сфері забезпечення та підтримання публічної безпеки й порядку. Доведено доцільність вживання законодавчо передбачених термінів «публічна безпека» і «публічний порядок» паралельно з поняттями «громадська безпека» та «громадський порядок». Аргументовано необхідність доповнення Закону України «Про Національну поліцію» визначенням терміна «публічне місце».