Генеза наукової думки щодо процесуального статусу слідчого судді в кримінальному процесі України - A. Bondiuk (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено стан наукового розроблення інституту слідчого судді в кримінальному процесі України, наявні наукові дослідження аналізованого питання. Розглянуто генезу теоретичних підходів учених, а також вітчизняної історіографії загалом у цьому напрямі.