Особливості розкриття незаконного заволодіння нерозмитненими автомобілями, вчиненого організованими групами - О. Богатиков (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 2021)
Мета дослідження – вивчити питання щодо особливостей розкриття незаконного заволодіння нерозмитненими автомобілями, вчиненого організованими групами. Методологічне підґрунтя наукової статті становить цілісна й узгоджена система методів, що дала змогу належно проаналізувати предмет дослідження. Зокрема, використано наукові методи аналізу, синтезу, індукції та дедукції. Теоретичним підґрунтям цієї публікації стали праці вітчизняних учених щодо розкриття та розслідування незаконного заволодіння автомобілями, вчиненого організованими групами. Наукова новизна публікації полягає у визначенні на підставі вивчення слідчої практики науково обґрунтованих рекомендацій вітчизняних вчених щодо підвищення ефективності розкриття та розслідування незаконного заволодіння автомобілями, вчиненого організованими групами. Висновки. Аналіз особливостей розкриття незаконного заволодіння нерозмитненими автомобілями, вчиненого організованими групами, дав підстави визначити міста, у яких найчастіше вчиняють незаконні заволодіння такими автомобілями, окреслити характерні дії з підготовки до вчинення таких кримінальних правопорушень, встановити найпоширеніші способи незаконного заволодіння нерозмитненими автомобілями та способи їх реалізації, надати пропозиції щодо розкриття незаконного заволодіння нерозмитненими автомобілями, вчиненого організованими групами.Ключові слова: незаконне заволодіння транспортним засобом; нерозмитнений автомобіль; викрадення; розкриття; розслідування; організовані групи.