Процесуальні принципи і гарантії забезпечення слідчим відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням - M. Sofin (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено взаємозв’язок процесуальних гарантій, принципів і презумпцій в аспекті забезпечення слідчим відшкодування потерпілому завданої кримінальним правопорушенням шкоди. Розглянуто їх співвідношення з інститутом відшкодування шкоди. Виявлено недоліки в законодавчому регулюванні та запропоновано можливі шляхи їх виправлення.