Проблемні питання, пов’язані з використанням поліграфа в Україні - O. Motliakh; I. Bohdan (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто актуальні питання щодо використання поліграфа в Україні. Здійснено аналіз особливостей неоднозначного ставлення окремих посадовців, теоретиків і практиків до цих спеціальних досліджень. Запропоновано конкретні пропозиції, спрямовані на вирішення проблемних питань, пов’язаних із подальшим упровадженням такої діяльності в Україні.