Правові засади захисту біженців: сучасний стан та перспективи розвитку - N. Kaminska; I. Miroshnichenko (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розкрито важливі питання захисту біженців як теоретичного, так і практичного характеру. Обґрунтовано необхідність правового забезпечення осіб, визнаних біженцями. На основі аналізу нормативно-правової бази у сфері захисту біженців в Україні виокремлено низку гострих проблем та запропоновано конкретні заходи щодо їх розв’язання.