Зарубіжний досвід спеціального кримінального провадження - O. Tatarov; O. Nagorniuk-Danyliuk (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено інститут кримінального провадження за відсутності обвинуваченого (trials in absentia) в кримінальному процесі окремих країн Європи. Запропоновано зміни до Кримінального процессуального кодексу України щодо вдосконалення окремих його положень стосовно здійснення спеціального кримінального провадження.