Сучасний стан та проблеми організації міждержавного розшуку осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду - O. Lisenko (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено аналіз сучасного стану організації міждержавного розшуку на прикладі країн – учасниць Співдружності Незалежних Держав. Розкрито зміст нормативного забезпечення цього процесу. Висвітлено проблемні питання безпосередньої співпраці правоохоронних органів окремих таких країн під час здійснення розшуку осіб, які переховуються від слідства та суду.