Мета як філософсько-прагматичний орієнтир кримінального провадження - I. Kotiuk; O. Kotiuk (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
На підставі наукового аналізу окремих норм Кримінального процесуального кодексу України наведено приклади некоректного вживання в ньому категорій «мета» і «завдання». Сформульовано методологічні рекомендації, спрямовані на запобігання цим недолікам.