Віктимологічна профілактика сексуальної експлуатації в Україні - A. Нєбитов (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто особливості здійснення віктимологічної профілактики сексуальної експлуатації в сучасній Україні. Висвітлено роль і місце віктимологічної профілактики в протидії злочинності. Розкрито поняття віктимності жертви сексуальної експлуатації. Визначено суб᾽єкти віктимологічної профілактики сексуальної експлуатації. Обґрунтовано власну позицію щодо специфіки проведення відповідних заходів у цій сфері.