Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою: проблеми правової кваліфікації - D. Шумейко (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено аналіз ознак об᾽єктивної сторони складу злочину, передбаченого ст. 368 КК України. Охарактеризовано співвідношення понять «прийняття пропозиції» та «прийняття обіцянки» стосовно неправомірної вигоди. Визначено особливості кваліфікації одержання неправомірної вигоди службовою особою за рішення, яке вона не уповноважена приймати або ж не має вирішального впливу на прийняття рішень колегіальним органом, який очолює.