Кримінально-правова та кримінологічна характеристики «етнічних» злочинних груп і злочинних організацій - V. Ремський (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Здійснено кримінально-правовий та кримінологічний аналіз «етнічних» злочинних груп та злочинних організацій. Розкрито поняття й характерні особливості етнічної злочинності, а також запропоновано заходи щодо її запобігання.