Місце й роль диференціації та індивідуалізації виконання покарання у виді позбавлення волі на певний строк у теорії кримінально-виконавчого права - O. Кревсун (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено теоретичні засади принципу диференціації та індивідуалізації виконання покарання, від правильного застосування якого залежить реалізація головної мети покарання – виправлення та ресоціалізація засуджених. Доведено, що зміст зазначеного принципу потребує окремого роз᾽яснення в кримінально-виконавчому законодавстві.