Окремі засади використання поліграфа під час розслідування кримінальних правопорушень - O. Мотлях (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто актуальні питання щодо ролі поліграфа та діяльності, пов᾽язаної з його використанням, у кримінальному судочинстві України. Розкрито зміст цього напряму діяльності на основі наукових позицій вітчизняних та зарубіжних учених. Обґрунтовано доцільність і практичні рекомендації щодо використання поліграфа та його результатів у відкритому кримінальному провадженні відносно вчиненого та зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінального правопорушення.