Принцип «community policing» як інтегральна складова роботи правоохоронних органів щодо профілактики девіантної поведінки неповнолітніх з особливими потребами - D. Ніколенко; I. Григоренко (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто можливості підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів на засадах реалізації принципу «community policing» у профілактиці правопорушень та гармонізації процесу соціалізації неповнолітніх з особливими потребами за місцем проживання.