ПРАВОВІ ДЖЕРЕЛА ТА СУТНІСТЬ ЗАБОРОНИ КАТУВАННЯ, ЖОРСТОКОГО, НЕЛЮДСЬКОГО АБО ТАКОГО, ЩО ПРИНИЖУЄ ГІДНІСТЬ ЛЮДИНИ, ПОВОДЖЕННЯ ЧИ ПОКАРАННЯ - V. Heorzhy (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Досліджено положення Конституції України й інших нормативно-правових актів матеріального та процесуального права щодо заборони катування, жорстокого, нелюдського або такого, що принижує гідність людини, поводження чи покарання. Проаналізовано зміст наявних у цій сфері міжнародно-правових актів, зокрема їх відповідність чинному національному законодавству.