Право на правову допомогу як гарантія конституційно-правового статусу дитини - A. Prysiazhnenkо (Юридичний часопис Національної академії внутрішніх справ, 1970)
Розглянуто поняття конституційно-правового статусу дитини та його структуру. Розкрито особливості права на правову допомогу як гарантії конституційно-правового статусу дитини, а також роль цього права в системі відповідних гарантій. Визначено конституційне право дитини на правову допомогу як нормативно-правову гарантію правового статусу дитини, елемент її правового захисту. Обґрунтовано науково-теоретичні засади та практичні пропозиції, спрямовані на вдосконалення нормативно-правового регулювання у сфері надання правової допомоги дитині відповідно до особливостей її правового статусу.