ПРАВОБЕРЕЖНА УКРАЇНА В ДЕРЖАВНО- ПРАВОВІЙ СИСТЕМІ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ КІНЦЯ ХVІІІ – ПЕРШОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ СТ. - Shcherbak, N. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Визначено місце Правобережжя України в державно- правовій системі Російської імперії кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ століття. Висвітлено особливості діяльності царської адміністрації в цьому краю. Розглянуто процес формування та реалізації національної політики уряду Російської імперії в Правобережній Україні з часу її входження до складу Росії.