ВІДМЕЖУВАННЯ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТ. 342 КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ, ВІД СУМІЖНИХ ДІЯНЬ - Habuda, Andrii (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Здійснено пошук критеріїв відмежування опору від суміжних посягань, зокрема шляхом з’ясування того, які склади злочинів визнають суміжними, а які – передбачені нормами, котрі конкурують між собою. Доведено, що склади злочинів, передбачених ст. 342 Кримінального кодексу України, містять спільні та розмежувальні ознаки зі складами злочинів, визначених ст. 349, 391, 392, 393, 402 цього Закону.