Еволюція поняття люстрації з часів античності до хх ст. - Khlabystova, K. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено розвиток поняття люстрації від античності до сьогодення. Здійснено аналіз процедури остракізму, проскрипцій та децимації в контексті їх утилітарності під час розроблення сучасних люстраційних механізмів.