Відшкодування шкоди, завданої малолітнім: судова практика Республіки Білорусь та України - Savina, I. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Доведено, що правовідносини за участі малолітніх та неповнолітніх, а також норми, якими регламентовано правове становище дитини, мають певну специфіку, пов’язану з їх спеціальним статусом. Обґрунтовано, що особливе місце в системі прав дитини належить майновим правам, які вимагають конкретизації термінології та обсягу цивільних прав малолітніх і неповнолітніх як під час учинення правочинів, так і в деліктних правовідносинах.