Екстремізм як одна з головних загроз безпечному існуванню людини, суспільства та держави у ХХІ ст. - Skulysh, E.; Irkha, Yu. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено проблеми поширення екстремізму у світі. Здійснено аналіз практики окремих міжнародних організацій та іноземних держав щодо протидії екстремізму. Розкрито загрози, які зумовлює екстремізм для людини, суспільства й держави. Сформульовано пропозиції відносно формування національних систем протидії екстремізму.