Актуальні проблеми реалізації державної антикорупційної політики - Cherniei, V.; Shapovalov, O. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Здійснено аналіз змін у законодавстві щодо організації запобігання та протидії корупційним правопорушенням, правових новацій стосовно моніторингу способу життя суб’єктів декларування, а також практики запровадження електронних декларацій. Розглянуто низку проблем правозастосування, що об’єктивно впливають на антикорупційну діяльність уповноважених державних інституцій, а саме: відсутність досвіду електронного декларування, «розмитість» положень базового антикорупційного закону та пов’язаних з ним відомчих підзаконних нормативно-правових актів, якими визначено повноваження спеціальних суб’єктів протидії корупції, тощо.