Криміналізація умисного вбивства та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження в разі перевищення меж необхідної оборони - Stolyar, T. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Висвітлено принципи криміналізації суспільно небезпечних діянь, зокрема під час криміналізації умисного вбивства та умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження в разі перевищення меж необхідної оборони. Здійснено аналіз змісту поняття криміналізації суспільно небезпечних діянь. Визначено умови, необхідність і доцільність криміналізації зазначеного виду діянь.