Основні функції кримінологічної політики - Vasylevych, V. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
На основі загальнотеоретичних підходів міждисциплінарних напрацювань у сфері теорії права, кримінології, соціології, психології, медицини (психіатрії), що так чи інакше передбачають вивчення злочинності, розкрито структуру й зміст ключових функцій кримінологічної політики.