Правове регулювання інституту кримінального проступку у Франції, Німеччині та Великобританії - FedotovаH. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено витоки правового регулювання кримінального проступку в провідних країнах Європейського Союзу. Проаналізовано чинні джерела кримінального права Франції, Федеративної республіки Німеччина, Великобританії, у яких закріплено поділ злочинних діянь на види. Приділено увагу процесу формування законодавчих конструкцій щодо критеріїв диференціації злочинних діянь. Визначено основні кваліфікуючі ознаки кримінального проступку.