Захист персональних даних: проблеми внутрішньодержавного, наднаціонального і міжнародно-правового регулювання - Kaminska, N. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто питання захисту персональних даних відповідно до Закону України “Про захист персональних даних” 2010 року, що зумовило появу проблем як теоретичного, так і практичного характеру. Зокрема, важливим є здійснення аналізу правової основи процесу захисту персональних даних, узагальнення норм міжнародного і наднаціонального права, зарубіжного досвіду в цій сфері. Це дозволяє з’ясувати відповідність національного законодавства існуючим міжнародним стандартам, визначити шляхи підвищення його ефективності, усунення суперечностей та прогалин.