Правове регулювання забезпечення доступу до інформації в Україні - Bezverkha, Yu. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено конституційно-правове регулювання доступу до інформації, проаналізовано значну кількість теоретичних і концептуальних розробок науковців, присвячених зазначеній тематиці. Підкреслено, що дослідження питання забезпечення доступу до інформації в Україні та його конституційно-правового регулювання прямо пов’язано з дотриманням конституційних прав і свобод людини та громадянина, а також є одним із важливих завдань для розбудови громадянського суспільства.