Теоретичні засади конституційної правосуб’єктності територіальної громади в системі місцевого самоврядування в Україні - Huralnyk, V. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто теоретичні засади конституційної правосуб’єктності територіальної громади в системі місцевого самоврядування в Україні. Акцентовано увагу на тому, що правовий статус територіальної громади як суб’єкта місцевого самоврядування закріплюється і регулюється нормами конституційного права, а способи її реалізації деталізуються в інших галузевих нормативно-правових актах. Важливе місце відведено ролі України в європейській системі місцевого самоврядування, особливостям процесу гармонізації її національного законодавства з існуючими європейськими стандартами в цій сфері.