Особи, які беруть участь у справах окремого провадження про встановлення фактів, що мають значення для охорони сімейних прав та інтересів - Kashperska, T. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено суб’єктний склад осіб, які беруть участь у справах окремого провадження про встановлення фактів, що мають значення для охорони сімейних прав та інтересів особи. На підставі аналізу наукової літератури та цивільного процесуального законодавства України виокремлено особливості цивільного процесуального статусу заявників, інших заінтересованих осіб, їх представників, а також органів та осіб, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб, які беруть участь у таких справах.