Суб’єкти правоохоронної діяльності країн європейського союзу: теоретичні та практичні аспекти - Bilas, A. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Досліджено характеристики суб’єктів правоохоронної діяльності, з’ясовано їх сутнісні особливості. Запропоновано виокремлення видів таких суб’єктів і відповідних критеріїв класифікації. Проаналізовано статус суб’єктів правоохоронної діяльності країн Європейського Союзу, що відзначаються як внутрішньодержавною, так і наднаціональною природою.