Обумовленість кримінальної відповідальності злочинів проти здоров’я особи: кримінально-правові та кримінологічні чинники - Katerynchuk, K. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
На підставі результатів аналізу думок українських науковців показано, що передумовою криміналізації діянь є кримінально-правові та кримінологічні чинники. Доведено, що саме ці чинники обумовлюють кримінальну відповідальність злочинів проти здоров’я особи.