Психологічна сутність суб’єктивної сторони розбою - Kazmirenko, V. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розкрито поняття суспільної небезпеки особи розбійника та суб’єктивної сторони розбою. Доведено важливість характеристики його суб’єктивної сторони, тобто тих психічних процесів, що відбуваються у свідомості суб’єкта, характеризують його волю та виявляються у власне злочинному діянні, ставленні особи до діяння, яке вона вчинила.