Юридична відповідальність нотаріуса: теоретичний аспект і практичні виміри - Nelin, O. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розглянуто теоретичні аспекти й практичні виміри юридичної відповідальності нотаріуса. На підставі дослідження резюмовано, що концепцію юридичної відповідальності нотаріуса можна охарактеризувати трьома ознаками: державним примусом; наявністю правопорушення та його суб’єкта; наявністю сприятливих наслідків для правопорушника. Доведено, що за такого підходу юридична відповідальність нотаріуса в Україні потребує подальшого розвитку та вдосконалення.