Муніципальна служба як чинник визначення правового статусу посадових осіб місцевих органів публічної влади в Україні - Huralnyk, M. (Науковий вісник Національної академії внутрішніх справ)
Розкрито правову природу місцевих органів публічної влади. З’ясовано, що правовий статус посадової особи органу публічної влади ґрунтується на статусі державного службовця, у якому відображено особливі функції та повноваження щодо реалізації компетенції державного органу, а також статусі службовця, що передбачає загальний юридичний зв’язок з органом публічної влади. Доведено, що зазначене питання є важливим для України з огляду на гармонізацію національного законодавства з існуючими європейськими стандартами в цій сфері, особливості формування та функціонування територіальної громади в системі публічної влади в Україні.